Критерии за оценка

I. Група Праг за преминаване
Проекти, които се изпълняват в сектор „Животновъдство” или „Плодове и зеленчуци” - 30 точки
0.00
Критерий Максимален праг
30.00
1.
1. Проектни предложения с дейности, насочени в сектор „Животновъдство”, подадени от признати групи или организации на производителите в същия сектор съгласно заповед на министъра на земеделието, храните и горите - 30 точки 
2. Проектни предложения с дейности, насочени в сектор „Плодове и зеленчуци”, подадени от признати групи или организации на производителите в същия сектор съгласно заповед на министъра на земеделието, храните и горите - 30 точки
30.00
II. Група Праг за преминаване
Проекти, в които не по-малко от 50% от членовете на групата или организацията на производителите е съставена от млади стопани - 10 точки
0.00
Критерий Максимален праг
10.00
1.
Проектни предложения, подадени от признати групи или организации на производителите съгласно заповед на министъра на земеделието, храните и горите, в които не по-малко от 50% от членовете на групата или организацията на производителите е съставена от млади стопани - 10 точки
10.00
III. Група Праг за преминаване
Проекти, в които не по-малко от 50% от членовете на групата или организацията на производителите са подпомогнати по Подпрограмата за малки стопанства - 10 точки
0.00
Критерий Максимален праг
10.00
1.
Проектни предложения, подадени от признати групи или организации на производителите съгласно заповед на министъра на земеделието, храните и горите, в които не по-малко от 50% от членовете на групата или организацията на производителите имат сключен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Подпрограмата за малки стопанства - 10 точки
10.00
IV. Група Праг за преминаване
Проекти, в които е заложено обмяната на опит и обучения допринасящи за по-доброто използване на природните ресурси, околната среда, климата и иновациите.
0.00
Критерий Максимален праг
20.00
1.
1. Кандидатите, в бизнес плана си са заложили посещение с обмяна на опит с чуждестранни групи или организации на производителите, признати в същия сектор - 20 точки 
2. Кандидатите, в бизнес плана си са заложили обучения допринасящи за по-доброто използване на природните ресурси, околната среда, климата и иновациите - 10 точки
20.00
10.00
Праг за преминаване:
70.00
Максимален праг:
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.